Στέφανος Χάρης

Ο Γέροντας Μιαουλίσιους προβλέπει το σκορ του Ολυμπιακός-Ντιναμό!

Ο Κώστας Μιαούλης γυαλίζει τη μαγική του σφαίρα και αποκαλύπτει: «Δεν θα έρθει ο Παούνοβιτς στον Παναθηναϊκό και ο Ολυμπιακός σήμερα θα…»

Τετάρτη 21:35. Σπορ Fm 94,6 – Δεύτερος όροφος

Η γη σχίστηκε στα δυο. Ο ουρανός κοκκίνισε (παρεμπιπτόντως μας σκοτίσατε τον έρωτα χθες όλη νύχτα με τις φωτογραφίες του κόκκινου ουρανού) και ένα σύννεφο πυκνού καπνού ντουμάνιασε τον χώρο. Μέσα από την κάπνα ξεπρόβαλε σαν τον Νότη Σφακιανάκη στο Rex η ασκητική μορφή του Γέροντα Μιαουλίσιου (ο Κώστας Μιαούλης είναι ο Κλαρκ Κεντ του).

Γράφει ο Στέφανος Χάρης

Ύστερα από 13 ώρες ανελέητης μάχης με το Κίνο (κέρδισε 3 λεπτά και έχασε 13 ώρες) ο Γέροντας έκανε ένα διάλειμμα για διαφημίσεις. Με βλέμμα απλανές και μούσι Δημήτρη Σιόβα (πριν το κλαδέψει) πλησίασε και ψέλλισε μέσα απ’ τα δόντια του: «Τσιγάρο έχεις;». «Γέροντα το ‘κοψα πριν 2,5 χρόνια». «Ουδείς τέλειος» μου απάντησε και έβγαλε μια κούτα τσιγάρα από την τσέπη για να φουμάρει σαν Λαμπριάκος. Άναψε ένα βαρύ και το μάτι του λαμπίρισε σαν την καράφλα του Δημήτρη Μπαλή στην Μπαρμπαρέλα: «Κοιμήσου δεν θα στείλει» μου είπε. Ήταν ο πρώτος του χρησμός…

Στην αφελή ερώτηση μου «Ποιος;» η απάντηση του ήταν αποστομωτική «Αυτός. 1-0». Ύστερα από διαπραγματεύσεις 2 ωρών 36 λεπτών και 4 δευτερολέπτων και αφού του έταξα 3 cohiba, 16 τσουβάλια καπνό και μια ιδρωμένη κάλτσα του Κρισάντους, ο Γέροντας έσπασε: «Καλά θα σου πω. Δεν θα έρθει ο Παούνοβιτς».

«Μα πώς, αφού είναι σίγουρ…» πρόλαβα να πω πριν ο Γέροντας Μιαουλίσιους με διακόψει: «Ξέχασέ το. Τελειωμένη ιστορία είναι. Και ο επόμενος που θα φύγει μετά τον Αναστασίου θα είναι…».

«Ο Ατζαγκούν;» ρώτησα με τη λαχτάρα 18χρονου που βγαίνει πρώτο ραντεβού με τη Ναταλία Γερμανού. «Μην βλασφημείς ανόητε. Δεν αναφέρομαι σε παίκτη, αλλά σε προπονητή», είπε ο Γέροντας και τράβηξε μια γερή ρουφηξιά (το τσιγάρο είχε τελειώσει και κάπνιζε το μπονσάι της παραγωγής).

«Ζυγώνει η ώρα του Τούντορ» προφήτευσε ο Μιαουλίσιους και συμπλήρωσε «Το μόνο βέβαιο πάντως είναι ότι δεν θα προλάβει τις εκλογές». «Του 2019;» ρώτησα ο κουτός και έβγαλα τον Γέροντα απ’ το χιτώνιό του: «Ποιο 2019; Πιο εύκολο είναι να γίνει 2.20 μέχρι το καλοκαίρι ο “Καληνυχτάκιας” της ΑΕΚ, παρά να μείνει χωρίς εκλογές 6 μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ. Και να σου πω και κάτι άλλο;». Κρεμόμουν από τα μούσια του! «Μη σου πω ότι δεν θα προλάβει και το δημοψήφισμα ο Τουντοράκος». Δάκρυσε και το σποτάκι του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου απ’ τη συγκίνηση…

Όπως καταλαβαίνεις αγαπητέ αναγνώστη ήταν η ευκαιρία μου. Είχα βρει τον Γέροντα ζεστό και το Κίνο είχε άλλα 5 λεπτά μέχρι την επόμενη κλήρωση. «Τη θρυλάρα πώς τη βλέπεις;» ρώτησα διακριτικά. Ο Γέροντας ξεροκατάπιε. Γούρλωσε τα μάτια του και άρχισε να βγάζει κάτι περίεργους ήχους. Στην αρχή πίστεψα ότι βρισκόταν σε οργασμό προφητείας. Μετά από 2 λεπτά που είχε αρχίζει να γίνεται μπλε σαν ήρωας του Avatar κατάλαβα ότι του ‘χε κάτσει ένα κομμάτι τυρόπιτα στο λαιμό και πνιγόταν…

Αφού ήρθαν τρεις παλλακίδες για να του προσφέρουν τις πρώτες, τις δεύτερες και τις τρίτες βοήθειες, ο Γέροντας ανένηψε και μου έδωσε ένα σιγουράκι πιο δυνατό και από πονταρισιά του Κομπότη: «Μην ασχολείσαι. 3-1 ή 4-1 θα έρθει το ματσάκι. Σβηστά θα το καθαρίσει ο Ολυμπιακός».

Ενώ έφευγε για να κλειστεί και πάλι στο μοναστήρι του Τζόγου, γύρισε, χαμογέλασε όπως ο Δρακουμέλ όταν έβρισκε μπόσικο τον Ξεφτέρη και μου είπε: «Να θυμάσαι ότι αργά η γρήγορα θα έρθει στη Λεωφόρο». «Ποιος;» ρώτησα γεμάτος αγωνία για να λάβω το θείο φως και τη θεία προφητεία του Γέροντα: «Αυτός που άφησα εγώ, να φύγει. Ευλογείτε!». Λέτε;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x